And as the blood runs down the walls, you see me creepin' up these halls

Sandra sov här inatt och såklart så for vi på hockey idag ;-) Jag tog med mig kameran för jag tänkte ta lite kort och smart som jag är så hade jag lyckats glömma minneskortet hemma i datorn, clever girl! Efter maten så kom sara och hennes mamma och pappa hit och var här ett tag :-) När dom for hem så gick jag hit och fortsatte sortera bilder, haha ;-) Oj, så skönt att det är bortgjort, nu ska jag bara se till att hålla ordning också ;-)
Just nu sitter jag och smsar med lite folk, hehehe ;-)


Ordning och reda

Jag började i förrgår, gjorde inget igår, men nu är jag äntligen klar! Jag har sorterat bilder på min hårddisk! Och det var inte lite bilder ska jag säga, 4355 bilder, hehe ;-) Men nu är dom lätta att hitta, när jag började hade jag 17 mappar och nu har jag ordnat upp dom i 31 mappar. Elr, det blir ganska mycket mer, eftersom att jag har mappar i mapparna och så, haha ;-)


rubrik

Förlåt för att jag inte har skrivit på ett tag, men när jag skulle gå och lägga mig i måndags så kunde man inte logga in. och efter det har det bara inte blivit. Jag skolle nog vara med sara idag, vi får se hur det blir :-) Nu ska jag nog gå och börja göra mig klar, sen ska jag käka lunch och då har jag förhoppningsvis fått tag i sara elr nån annan :-) Skriver senare :-)

I wanna come back for more, I wanna take care of my memories

Det blev till att sitta kvar, var inte riktigt redo att slita mig från datorn än. Just nu sitter jag och försöker komma på nå roliga bloggar att läsa. Förslag?

Mamma:

När jag får datorn i mitt rum, kommer den nog alltid vara på, bara så du vet (a);-)

Framgång

Dagen har spenderats med sandragull och så kom cornelia och maja förbi ett tag också :-) Vi gick ut en sväng och den här gången klarade jag runt hela nedre kvarteret och en bit fram och tillbaka innan det. Jag tror att större delen av veckan kommer att bli med sandra och vi kommer röra oss mycket mellan mig och Nolia ;-) Jag och mamma har gjort en liten deal att hon skjutsar dit oss och vi går hem elr tvärtom. JAG SKA FÅ GÅ PÅ HOCKEYTRÄNING/MATCH OCH TITTA PÅ POJKAR/POJKE! :d dock så får jag inte spela handboll, hehe ;-) Annars har jag inte så mycket mer att skriva just nu. Elr, just det, vi kommer att ha en valp här ca två gånger i veckan och sköta han under dagen, vi träffade ägarna och hunden idag och han är riktigt busig och förjävla söt! Men nu ska jag avrunda, ska dock inte sova än, men ska nog vara duktigt och stänga av datorn redan nu (!).

Själv ska jag då gå och lägga mig

Låt rubriken tala och sov gott!

Nu är mina tjejer hemma!

Nu är jag klar med designen, tycker själv den blev rätt så häftig :-) Angående rubriken så är det så att vi i år är med i USM med handbollen och tjejerna har varit i STHLM i helgen och spelat steg 1. Det gick jättebra för dom, dom vann tre av fyra matcher, kom därmed tvåa i gruppen och gick därför vidare direkt till steg 3! :-) Riktigt bra kämpat tjejer, ni förtjänar det!


'

Ska inte göra nå mer nu, orkar inte sitta nå längre. Fortsätter imorrn. Har ju hunnit göra lite, så kommentera och tyck till! :-)

Peace


ps

ny design, coming up!

maddeeeee! :d

Som mamma skrev igår så är vi hemma nu, men jag palla bara inte skriva. Just nu sitter jag och snackar med madde på msn :-) Idag var jag faktiskt och hälsade på på skolan i ca en timme och drog mutterskämtet för alla :d Man mår verkligen bättre när man har träffat folk man tycker om! Imorrn ska jag väl... vara hemma. Och på söndag blir det nog till att... vara hemma. JAG VILL SPELA HANDBOLL OCH GÅ PÅ HOCKEYTRÄNING OCH TITTA PÅ POJKAR! Nu vet ni vad jag kommer sitta och sucka över hela lovet.

Peace

Hemma igen......

Alla tror att vi är kvar i Umeå eftersom Hanna inte bloggat nåt sen måndag - så nu skriver jag.
VI ÄR HEMMA IGEN!

Kl 13 på tisdag åkte vi taxi hem, Hanna liggandes i "bakluckan" på en speciell bår med Tempurmadrass, jag sittandes bredvid i baksätet. Hanna hade fått smärtstillande före vi for så hon klarade det bra. Käkade lite godis och sov lite.

Då vi kom hem så lyfte vi in hennes säng till vardagsrummet för att hon inte ska ligga ensam i sitt rum hela tiden.
Så nu ligger hon där och ser Sex and the City och käkar godis.
Lite deppig för att hon trivdes så bra på avdelningen. Hon fick några favoriter bland sköterskorna, Sofia, Britta,  Ia och Emelie som det blev jobbigt att lämna. Det hände mer på sjukhuset och hon rörde sej mer.

Så nu "tvingar" vi henne att röra sej; igår gick hon 4 varv runt huset på utsidan, vi provade åka bil till Strömbacka och tillbaka och idag har vi  parkerat på Torget, gått till Gallerian, varit in på Clas Ohlson och fikat på Waynes.
Då började hon toksvettas för att det blev så jobbigt så då åkte vi hem och vilade igen.

Nu ska jag jaga ut henne runt huset igen.

Hanna fick vaccinet i tisdags före vi åkte så alla som vill får GÄRNA komma hit och hälsa på.
Hon behöver nån som håller igång henne.




Första riktiga maten hon käkade-näringsriktigt va?

Emelie lägger om såret så vi passade på att ta ett kort.

Emelie lägger om såret före vi åker hem




Snyggt va?



Godis i taxin på vägen hem

Litet lyxmål från Sunes


Litet Lyxmål från Sunes- önskemiddag då vi kom hem


Har du en skruv lös?

Nepp, en mutter :d
Jodå, det stämmer, en lös mutter har jag. Vi upptäckte det idag när jag käka frukost och en av läkarna kom in med kopior på mina röntgenbilder. Han visade skruvarna och förklarade lite och så. Strax ovanför där skruvarna satt så såg vi nånting som såg ut som en mutter och frågade vad det var och han sa att det var nog bara från spännena på korsetten elr från knapparna på skjortan. Vi pratade lite mer, sen gick dom. Då kom jag på att jag inte hade nån korsett på mig när vi tog bilderna och att jag hade en t-shirt på mig, ingen skjorta. Men sen så kom jag också på att dom lägger ju som ett chip på magen typ för att den ska synas på bilderna och man ska veta vilket håll man ska ha bilderna för att inte se fel. Men när jag kollade lite mer så såg jag att om det skulle vara chipet så skulle det ha legat under mig, så det stämde ju inte riktigt. Då kom vi på att det faktiskt såg ut som en mutter och så leta vi reda på läkarn igen och sa att jag inte hade korsetten på mig och att jag hade en t-shirt utan knappar. Då blev det lite tokigt och fnissigt och det funderades och dom kom fram till att det faktiskt var en mutter som måste ha lossnat. Men eftersom att det som är ihopskruvat håller ändå och inget kan hända med muttern där så tar dom inte ut den, för det är ju onödigt att öppna upp en gång till.
Så att framöver om nån tycker att jag är lite konstig och frågar om jag har en skruv lös, då ska jag svara ''nepp, en mutter!'' :d


Hittar ni muttern? ;-)









Annars så har jag börjat gå utan reumabord idag. Går ju inte som vanligt och det går inte så fort, men det funkar ;-) Så vi har varit egentligen inte gjort så mycket idag, men vi har varit på ganska många olika ställen.

Till middagen lånade vi en rullstol och rullade över till patienthotellet och käkade en thaigryta med ris. Käkade inte så jättemycket, men det var väldigt gott och betydligt bättre än sjukhusmat.

Imorrn blir det till att fara hem. Kan bli skänt att komma hem, men jag kommer ändå sakna servicen här, hahah :-) Och så kommer jag sakna alla snälla sköterskor :-)

Nu ska jag nog inte skriva nå mer, ska bjussa på tre bilder till dock :-)


Hahaha, erkänn att den där var ganska bra ;-)




Den här skjutsade mig till ortopedtekniska, hahaha :-)




Som sagt, lite jobbigt att gå och stå utan stöd, ser ni hur spänd jag är?

Nu luktar hon t o m gott igen...

Hanna har sovit gott inatt -ja förutom då en helikopter kom för att landa ....
Öh, kom på nu att vi kanske inte har berättat att vi har en helikopterplatta utanför vårat fönster.
Den sitter ihop med ett "torn" som säkert går till akuten.
Och inatt så vaknar vi av att en helikopter kommer lågt över taket och landar utanför vårat fönster.
Värsta Cityakuten! Lite svårt att somna om men vi lyckades uppenbarligen för att vi har aldrig hört då den lyfte igen.

Då vi vaknade vid halv 8 imorse så hade hon "nästan inge ont"....

Lite piller och några rör med blodprover senare så klädde hon på sej och skuttade (!) ut till matsalen.

Ni har ju sett bilden på frukostdukningen. Första gången hon har suttit annat än på sängkanten.

Överlycklig för framgången så vilade hon sej för nästa kraftansträngning - duscha!

Gick - naturligtvis - jättebra. Hon fick lite hjälp av en sköterska. Så nu luktar hon t o m gott igen...

11.30 tog vi hissar och korridorer ner till röntgen. Liggandes i sängen alltså. Där fick hon , väldigt elegant, rulla över på ett undersökningsbord, ta av sej korsetten, bli fotad, ta på sej korsetten, rulla tillbaka i sängen och åka i sängen tillbaka till avdelningen. Tog väl kanske 15 min.

Sen var batteriet slut. Lunchen , lax i vitvinssås med pasta- micrad till oigenkännlighet- intogs halvliggandes i sängen. Det här var första ordentliga målet sen onsdag - gott var det visst också.

Nästa promenad var till em fikat- matsalen en sväng i korridoren och sen en dust med Wii.

Jag vann! Eller.....not

Den här gången var hon uppe sammanlagt 1 timme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Önskekosten till middag bestod av Felix köttfärssås och pasta så jag o Lars gick och handlade och lagade till det.

5 tuggor senare var hon mätt. Men gott var det.

Efter middan var Hanna "wild and crazy" och gick 50 m - ända in på nästa avdelning.
Vi höll upp en handboll framför henne som åsnan framför en morot så då gick det bra.

Nu slappar vi i vårat rum och ska väl snart släcka och sova. Hoppas det inte ska landa nån helikopter inatt.

Vi blir kvar minst till tisdag - hon måste våga släppa reumabordet då hon går. Vi över på det imorrn.

Mamma Mia

Fjärde dagen

Nu är det jag själv som skriver hädanefter, är gode så pigg nu! :-)
Mamma skrev ju lite igår, att jag hade gått ganska långt och så och det har gått ännu bättre idag, redan nu! Har sovit hela natten, hade inte mycket ont när jag vaknade och jag käkadde frukost sittandes på en stol i matsalen. Dock så hade jag ju lite kuddar och så, men jag satt ändå på en stol. Alldeles strax ska jag få duscha och ta på mig egna kläder, ska bli riktigt skönt. Annars har det inte hänt så mycket än, men det känns som att detta blir en bra dag. Nu ska jag bjuda på nåra bilder :-)


Frukost :-)




Frukost :-)




Morgonens outfit, haha :-)




Jag kände bara för det ;-)

Tredje dagen efter operation

Natten var jättejobbig. Hanna fick smärtstillande flera gånger och hjälp att vända på sej.
Det tog ganska lång tid på förmiddan innan hon kom igång - men då jäklar...
Upp och stod bredvid sängen, tog några steg.
Eftersom det här är en kanonavdelning med kanonpersonal så fick hon nybakad fralla till frukost.
Käkade lite och small av igen.

Mer tabletter och kring 10- tiden gick hon ca 30 m!
Fick hjälp att tvätta sej och få på sej landstingets ursnygga mjukisbyxor, bild kommer imorrn.

Petade bara i lunchen, som ärligt talat inte såg så rolig ut.

Nu verkar man ha kommit på att om hon får värktabletter 1 timme före hon ska upp och stå så går det bättre!!!

Så , mera piller, och nästa resa blev 50 m tur o retur sängen- med reumabord naturligtvis.

Vi har försökt locka med diverse godsaker men inget har varit gott. Då hon hade jätteont och inte mådde så bra frågade vi om hon vill ha Strips så sken hon upp.
Lars gick ner till serveringen och köpte strips och Seven Up- liggandes på sida med drickan under hakan och ett sugrör i munnen tuggade hon i sej nästan halva portionen.Finns på bild men hittar ingen sladd till Hannas kamera.

Lite facebook och sen var hon utslagen igen!

Har inte käkat nån middag men varit upp och gått 2 ggr till- en gång till matsalen som är ca 70 m t o r och en gång till dörrarna in till avdelningen 20 m till. Totalt kanske 250 m.

Världen blir liten en sån här gång. Dagens största bekymmer har varit smärtan på natten och den sega morgonen.

Nu har hon fått en extra madrass och vi ska be om mer värktabletter snart så kanske natten går bra.

Skickar en bild då hon fick en present med posten igår........Den har kommit till användning idag!



Kram alla

Mamma Mia

PS: Jag tvingar henne att skriva själv imorrn.


Våran IDOL e Hanna Isaksson!!!

Eftermiddan har varit rätt bra. Hon har fått mycket smärtstillande och har därför lyckats vara upp på benen 4 ggr. Sista gången gick hon 6 steg med reumabord. Hon har käkat lite(pyttelite) Panpizza och käkat lite glass !!jippi! Vi har sett IDOL ikväll försökt oss på lite fredagsmys. Kanske hon klarar att duscha imorrn? Sov gott alla som bryr sej så mycket om Hanna. Kram Mamma Mia

Korsett igen....

Hanna har haft ganska ont i natt och fått smärtstillande flera gånger. På morgonen var det riktigt ont och man var tvungen att dubbla dosen. Hon vill inget äta men dricker lite vatten ivarje fall. Efter alla piller somnade hon om ordentligt fram till 10- då skulle hon tvättas och få rena kläder. Hon kunde stå upp några sekunder själv med ett reumabord att hålla sej i. Sen började det snurra för mycket i huvet. Läkaren kom förbi och berättade om att operationen gått bra och att det verkligen behövdes opereras- kotan var i 2 delar och det fanns ingen läkning. Man beslutade att hon ska upp och stå varannan timme och röra på sej i sängen. Och - tyvärr - att hon får korsett igen i 3 månader. Hon blev jätteledsen. Strax efter kom en "gube" från " trasnsport"- det betyder att han skjutsade Hannas säng med en speciell truck. Lars följde med ner genom kulvertarna, det var en guppig färd. Hanna hade jätteont. Framme på Ortopedtekniska ville man att hon skulle rulla lite åt sidan så att dom kunde skjuta in underdelen av korsetten och sen fick hon rulla tillbaka på rygg. DET KÄNDES! Tillbaka genom kulvertarna tog vi oss själva, jag o Lars skjutsade hennes säng för hand. Hon fick mer värktabletter, käkade 2 tuggor plättar och somnade. Kram alla snälla männsikor. Mia

Hon mår bra!

Nån gång mitt på dan ringde dom från Uppvaket och talade om att Hanna hade kommit dit nu.
Vi småsprang dit. Hon såg så elälndig ut i sängen med slangar ÖVERALLT.  I näsan , bägge armvecken och bägge händerna. Jättegullig personal berättade precis allt som hände.

Hon sov och mådde bra, operationen hade gått bra. Vi fick bara vara en förälder i taget men vi var ensamma i rummet så vi har suttit tysta och snälla i hopp om att ingen skulle köra ut oss- och det har dom inte gjort heller.

Då Hanna vaknade var hon lite småtjorvig och ville rycka ut slangen i näsan. Vi övertalade henne att ha kvar den ett tag till. Hon hade ganska ont och fick mer morfin- det gjorde att det började tok-klia i ansiktet och då fick hon Tavergyl mot klådan. Det blir man trött av så hon somnade igen!

Då hon vaknade till så att vi kunde prata var hon så glad att hon kunde röra benen- hon hade varit så rädd att nånting skulle gå fel under operationen.

Hon har inte varit vaken mycket, var tvungen få mer Tavergyl eftersom det kliade så himla mycket.
Hon har frusit massor, fått flera varma lakan både på kroppen och runt huvet.

Kring 19-tiden drack hon lite saft och viftade på tårna! Det gick jättebra att röra benen och att luta sej från sida till sida i sängen- allt detta förberedelse för att hon snart ska upp och prova stå!

Nu har jag och Lars käkat middag i skift , tänkte bara skynda mej att skriva eftersom hon var lite orolig för att hon lovat att SMSa till folk kl 16! Hon trodde att hon skulle vara på gång då.
Kanske senare i kväll men troligtvis imorgon.

Tack alla snälla människor som SMSat idag! Vi har berättat eftersom till Hanna och hon hälsar till alla.

Mamma Mia


Nu sover hon....

Hanna började morgonen med att duscha - igen. Allt för att alla ev bakterier ska försvinna innan operation.
Hon fick ta på sej landstingets snygga grådaskiga trosor och skjorta - OCH STÖDSTRUMPOR! Det var ingen lek ska jag säga. Dom är jättetajta för att morverka blodpropp i benen eftersom hon kommer att vara så stilla några dar .






Landstingets troller och skjorta och stödstrumpor.

Dagens outfit-landstingets troller, skjorta och stödstrumpor

Sen fick hon lugnande och 4 Alvedon. Emlaplåster på händerna för att inte känna då man sätter droppnålen.




Hanna förbereder SMSet så mamma skickar det då hon somnat.

Ett sista SMS innan vi åker till operation


Kring 7.30 fick hon åka i sängen i en himla massa korridorer och hissar till operation.

Hon var glad och lugn hela tiden och längtade att få göra bort det här.

Inne i operationssalen klistrade man fast EKGplattor på bröstkorgen och berättade vad som skulle hända.
Alla var jättegulliga och skämtade och skrattade.

Hon fick andas i en syrgasmask, man gav henne mer lugnande och sövningsmedlet. Hon somnade med ett leende på läpparna. Skriver mer då vi vet nåt.

Mamma Mia


Mamma Mia skriver.........

Hej alla Hannavänner!

Eftersom vi inte fick internet att funka på avdelningen så vill Hanna att jag skriver från patienthotellet där jag och Hannas pappa Lars turas om att bo. En av oss bor med Hanna på sjukhuset.

Idag har vi ....väntat! Kl 8 imorse fick vi börja med att vänta på att man skulle ta en massa blodprover.
Sen 9,15 fick vi träffa Anestesiläkaren, det är hon som ska söva Hanna. Jättegullig!

Sen väntade vi till kl 11 då Hanna skulle få sitt rum. 11.45 hade hon inte fått det så då käkade vi lunch.
Kl 13 fick hon sitt rum. Hon har lämnat blod en gång till och gjort ett ultraljud.
Sen har vi sett TV och spelat Wii i 8 timmar.

Imorgon får Hanna lugnande och värktabletter sen bär det av till operation. Den börjar kring 8 och beräknas ta ca 3,5 timmar.

Hanna vill att jag skriver här tills hon klarar av det själv. Jag skriver mer imorrn då vi vet nåt mer.

Kramar Mamma Mia

bråttom!

Just nu sitter jag vid datorn i biblioteket på sjukhuset, men jag hinner inte skriva nå mer, haha, ska träffa läkarn, skriver sen ;)

STHLM!

Nu är vi framme i stockholm. Just nu sitter jag på arlanda express på väg in till stockholm. Jag vet inte om jag har sagt det, men jag är här med min kusin emil och mammas broder pelle :-) senare idag, kring två tror jag, så skulle vi träffa nån snö dom kände typ utanför slussen :) ikväll blire middag, mongolian barbeque på jingis khan, huhu ;-) konserten är imorrn kl åtta :) insläppet börjar kl 6 och sen är det nå förband kl sju, sen äre green day kl åtta och dom ska spela i ca tre timmar :) nu ska jag dock börja avrunda näh jag kommer nog inte skriva nå mer om jag inte har tillgång vill en dator, eftersom att jag inte vill slösa en massa pengar på att blogga från mobilen ;) ha det så kul i helgen! :)

Kan det ha blivit nå mycket bättre?

Kvällen har spenderats med världensunderbarastegulligastebästastecornelia! Såklart så har vi varit på hockey eftersom att det är hockeycup i helgen. Dock så kommer jag missa resten av helgen eftersom att jag far till STHLM imorrnbitti. Ska se Green Day på söndag! ;-) Kommer hem på måndag, sen är jag på skolan tisdag och far till ume tisdagkväll.
Som sagt så har  jag och cornelia varit på hockey och så käkade vi middag på Max. Tillbaka till lf och såg match och kollade på pojkar, haha ;-) Nsackade lite med en blyg karl och sen for vi tillbaka till Max och käkade hallonpaj ;-) Satt där och snackade i typ en timma. Jag har nog bestämt mig mer än jag nånsin har gjort nu cornelia! He blir nog ;-) Men nu ska jag börja avrunda, ska upp typ halv sex imorrn, hehe ;-) Jag kommer nog inte kunna skriva i helgen, men det kan hända att jag gör det om jag har möjlighet.


;-)




Hallonpaj :-)




Egobild, hehe ;-)




Röda adidas is the shiet! ;-)




Peace

Life goes on

Har fått en operationstid idag... Torsdag, nästa vecka... Men det kommer gå bra, dom ska ju bara skära lite, borra, skrapa lite och så, det är ju inte så farligt, elr? Kommer ju bara bli ett litet ärr, elr...?


Huhu, naughty girl ;-)

Är på skolan nu igen, hinner inte hämta ner mitt arbete och börja skriva, så jag skriver här ist ;-) Nu ska jag dock börja stänga av datorn. Dagen kommer senare bestå av plugg och mera plugg, so-prov på fredag och en massa läxförhör i veckan också. Har jag nämnt att mina ben inte värker idag?

Peace

So shut your eyes, kiss me goodbye and sleep

Benen värker, så jag ska nog börja gå och lägga mig nu. Måste bara fläta håret först, sen ska jag göra så och sedan det och så måste jag hinna göra det också. Haha, kommer inte ligga nå före elva. Har jag sagt att benen värker?

Peace


rubrik

Pallar it skriva så mycket. Det var dock skitkul igår kväll! Vi började med att dansa Afro Power Dance, hehe. Sen käka vi pizza, såg Idol och gjorde lite saker bara. Sov på en luftmadrass hos mormor inatt. Gjorde bort reklamen redan idag så är jag helt fri imorrn. Ikväll ska jag nog och bowla med Cornelia och nåra fler. IMorrn ska jag och Emma på hockey, wohow! Längesen sist ;-) Veckan blir väl likadan som alltid, typ träning varje kväll, fast pålördagmorron blir det till att fara till STHLM! :d Eftersom att konserten är först på söndagkväll så har vi ju som två dar på oss att göra saker, så vi får se vad vi hittar på. Jag kanske inte har sagt det, men jag ska iaf dit med min kusin Emil som att ett år yngre än mig oh hans pappa, alltså min morbror ;-) Nu måste jag dock börja städa mitt rum som ser förjävligt ut. Fast det är inte värst, måste röja i garderoben också som är ännu värre... Så det är lika bra att börja...

Peace


upptaktsträff

Nu måste jag rusa, ska på upptaktsträff med 98orna på Step In. Bussen går 16.07 från Nolia, skriver sen!

Peace

RSS 2.0